Hubble’dan UFO Görüntüsü!

NASA/ESA Hubble Uzay Teleskopu UFO Gökadası’nın güzel bir görüntüsünü elde etti. NGC 2683 sarmal gökadasını, hemen hemen kenarından görebildiğimiz ve onca çizilen uçan daire resimlerine benzediği için UFO Gökadası olarak da bilinir.

Görüntüde altın renginde görülen gökadanın çekirdeğini çevreleyen puslu ve sarmal tozlu kollar daha ayrıntılı görülebiliyor. Ayrıca bu kollarda serpilmiş genç mavi yıldızlarda gökadanın yeni yıldız bölgelerini gösteriyor.

35 milyon ışık yılı uzaklıktaki NGC 2683 Gökadası (ESA/Hubble & NASA)

Şaşırtıcı bir şekilde bu şekilde yandan görülebilen gökadadan gelen ışığın ölçülmesi, gökadanın doğrudan görülemese bile gökbilimcilere sarmal gökada olduğunu gösterir. Vaşak (Lynx) takımyıldızındaki NGC 2683, ünlü gökbilimci William Herschel tarafından 5 Şubat 1788’de keşfedildi. Vaşak takımyıldızı adını bir kediye benzemesinden değil onu görebilmek için kedideki gibi keskin gözlere sahip olunması gerektiği için verilmiştir. Eğer gözünüzü yeterince gece karanlığına alıştırır ve sürekli gözlem yaparsanız Vaşak gibi daha nice sönük nesneleri görebilirsiniz.

Hubble-ESA

Önerilir...

Düşünceniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d