Rusların 37 Yıllık Aracı Görüntülendi

37 yıl önce Ay toprağında kalan Rus Lunokhod 2 aracı. (NASA)

Ay’ın 15 Mart tarihinde de alınan görüntülerinde 37 yıllık araç görüntülendi. Ay Keşif Yörünge Aracı (LRO) Ay yüzeyinden yaklaşık 50 km uzaklıkta uçarak Ay’ın yüzey şekillerini, güvenli iniş yapılabilecek alanları, yüzey sıcaklıklarını ve ışınım düzeylerini ölçmek için göreve gönderilmişti.

LRO, 37 yıldır Ay yüzeyinde duran Rusların Lunokhod 2 aracının yerini buldu. Lunokhod 2, başka bir gökcismi üzerinde hareket eden ilk robot ünvanını da taşıyor.

Araç yolu üzedrine çıkan küçük bir krateri geçmek için fazlaca güç harcayınca ısınan radyatörü devre dışı kalmış ve bu da aracın durmasına neden olmuştu. Araç neredeyse karanlık bir bölgede kalmıştı.

Kaynak: Science Daily

Önerilir...

3 Yorum

  1. dünya yüzeyinden 50 klm yükseklikte uçan uydu varmı bilemiyorum. net bi bilgim olmamakla beraber uzay sınırının 100 klm den fazla olduğunu söylüyo google amcam. bu durumda en alçakta uçan uydu 150klm mesafede olması lazım.
    google eart ı oluşturan fotoğraflar en azından 150 klm mesafeden çekildiğine göre hatta evimizin çatısını kapıda duran arabamızı görebildiğimize göre ay yörüngesinde dolaşan üstelik 50 klm mesafede ki bi uydunun daha net görüntüler çekmesini beklerdim….

    kesin daha net görüntüler vardır ellerinde…..

  2. Gerçekten güzel bir haber..Apollo 18 filminde de aslında deginiliyor Rus uzay aracına…Ki 37 yıl geriye gidecek olursa 1974 yapıyor..Apollonun uçuş zamanlarına denk geliyor..”Gemici” nickli arkadaşımın dedigi gibi çok gizemli..Teşekkür ederiz…

  3. İşte bu harika ve çok gizemli bunca zamandır, ilgilendiğim bir alan, haber için teşekkürler..

Düşünceniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d