Dünya zaman zaman yörüngesi üzerinde denk geldiği yanmış irili ufaklı toz parçacıklarıyla buluşur. Bu parçacıklar dünya atmosferine büyük bir hızla girerek alev alırlar ve bizlere güzel bir görsel şölen yaşatırlar. İşte böylesi bir göktaşı yağmurunu daha bu gece ve yarın gece izleyebileceğiz.
Çalgı takımyıldızı
Beş Gezegenli Antik Sistem
NASA’nın Kepler uzay aracı verileriyle Samanyolu Gökadası henüz iki milyar yıl yaşındayken oluşmuş beş küçük gezegenli bir sistem keşfedildi. Kepler-444 yıldızı çevresindeki beş gezegen Merkür …
Kepler’in 1000. Gezegeni de Yaşam Alanında
Kaç yıldızda Dünya’ya benzer gezegen var? NASA’nın Kepler Uzay Teleskopu sürekli olarak Güneş Sistemi’nin ötesindeki 150.000’den fazla yıldızı izledi ve araştırmacılara 4000’den fazla gezegen adayı …
En Uzun Yörünge Dönemli Geçiş Gezegeni
Gökbilimcilerin yeni keşfettikleri gezegen, geçiş yöntemiyle keşfedilenler içinde en uzun yörünge dönemine sahip olanı. Kepler-421b olarak adlandırılan gezegen yıldızı çevresindeki bir turunu 704 günde tamamlıyor. …
Kepler’den Üç Küçük Dünya
NASA’nın Kepler Uzay Teleskopunu kullanan bilimciler Güneş benzeri bir yıldızın çevresinde dolanan küçük gezegenli bir sistem keşfetti.
210 ışık yılı uzaklıktaki Kepler-37, Çalgı takımyıldızında bulunuyor. Keşfedilen küçük gezegeni Kepler-37b Dünya’nın üçte biri kadar olup Ay’dan biraz büyüktür.