Gösteriliyor: 1 - 7 of 7 Sonuçlar

Lir Başlıyor

Dünya zaman zaman yörüngesi üzerinde denk geldiği yanmış irili ufaklı toz parçacıklarıyla buluşur. Bu parçacıklar dünya atmosferine büyük bir hızla girerek alev alırlar ve bizlere güzel bir görsel şölen yaşatırlar. İşte böylesi bir göktaşı yağmurunu daha bu gece ve yarın gece izleyebileceğiz.

Eta Kova Göktaşı Yağmuru Başlıyor

Yılın en iyi göktaşı yağmurlarından Eta Kova (Eta Aquarid) 6 Mayıs gecesi, sabaha karşı maksimuma ulaşacak. Gözlem için sabaha doğru 04:00’dan sonra gözlerinizi gökyüzüne dikmeniz gerekecek. Güneş doğana kadar saatte 20 dolayında (ortalama her 3 dakikada 1 tane) yıldız kayması izleyebileceksiniz ama…

Sıradaki Göktaşı Yağmuru: İkizler

Gökyüzünün görsel şölenleri arasında kendine 1. sırayı alan göktaşı yağmurlarından birini daha 2012’nin bu son günlerinde izleyebileceğiz.İkizler göktaşı yağmuru ile 13 Aralık’ı 14 Aralık’a bağlayan gece saatte 100 dolayında yıldız kayması izleme şansınız olabilir. Bu göktaşları saatte 130 bin km hızla Dünya’ya düşecekler.

İkizler Göktaşı Yağmuru Başladı

Gökyüzünün görsel şölenleri arasında kendine 1. sırayı alan göktaşı yağmurlarından birini daha 2011’in bu son günlerinde izleyebileceğiz. İkizler Takımyıldızı (Gemini) bölgesinden gelir gibi görünen bu göktaşları yılın en iyi 2. göktaşı yağmurudur. Bu akşam gözünüz yukarıda olsun.

İkizler Yağmuru Başladı

Bugünlerde gökyüzüne daha bir dikkatle bakarsanız birkaç tane yıldız kayması görebilirsiniz. İkizler (Geminid) adıyla bilinen göktaşı yağmuru en yoğun 13 Aralık’ı 14’üne bağlayan gece izlenebilecek.

İkizler Yağmuru’nun nedeni ise 3200 Phaethon kuyrukluyıldızı. Bu cisim 1983 yılında NASA’nın IRAS uydusu ile farkedildi.

Leonid Göktaşı Yağmuru Başladı

1533 Tempel-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşan Leonid göktaşı yağmuru şöleni bugün başladı. Göktaşı yağmuru yarın yani 17 Kasım’da zirveye ulaşacak. Açık bir gökyüzünde ve ışık kirliliğinden arınmış bir yerde, saatte 25-30 dolayında ‘yıldız kayması’ izleyebileceksiniz. Göktaşı yağmuru 22:00 gibi kuzeybatıda, Mars’tan hemen sonra doğacak olan Aslan Takımyıldızı ile başlayacak. Kuyrukluyıldız kalıntıları dünyaya saatte 230 bin km gibi yüksek bir hızla çarpacak.