ISS’den Kutup Işıkları

uzaydan kutupisiklari

Güneş’ten gelen parçacık yığınının Dünya atmosferinin üst katmanına çarpmasıyla ortaya yeşilimsi mavi bir ışık çıkar. Avrupa Uzay Ajansı’nın astronotu Alexander Gerst, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Dünya’nın üzerindeki bu farklı ışıkları gösteren bir fotoğraf elde etti.

Güneş ışığının son kırıntıları görüntünün sol kısmında mavi çizgiyle görülüyor. Bunun üzerinde yansıyan ışık atmosferi sarı renge boyuyor. Bizi güneşin yakıcı ışıklardan koruyan ince bant işte budur.

Görüntüde ayrıca ISS’nin Canadarm2 robotik kolu Dünya’dan çeşitli malzemeler getirecek yeni uzay aracını bekler gibi görünüyor.

Yüksek çözünürlüklü JPEG görüntüsü

Telif hakkı: ESA/NASA

ESA

Benzer...

Webb’den Alev Bulutsusuna Derin Bakış

Yer’den 1400 ışık yılı uzakta bulunan Alev bulutsusu, 1 milyon yıldan daha genç yaştaki yıldız oluşum merkezidir. Bulutsu, çekirdeklerinde yanmanın gerçekleşmediği kahverengi cüceler barındırmaktadır. Kahverengi cüceler yıldız olamayacak kadar küçük…

Yıldız Doğum Alanı Karanlık Kurt Bulutsusu

Avrupa Güney Gözlemevi (ESO), renkli bir kozmik arka planın önünde kurdu andıran karanlık bir bulutsunun görüntüsünü elde etti. Karanlık Kurt Bulutsusu olarak adlandırılan bu görüntü, ESO’nun Şili’deki Paranal Gözlemevinde VLT…

Düşünceniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.