ESO’dan Samanyolu-2

ESO, GigaGalaxy projesi çerçevesindeki ikinci fotoğrafı yayınladı. Fotoğraf gökadamızdaki bir bölgeye ait ve 29 gece boyunca toplam 200 saatlik poz alınarak 1200 görüntünün birleştirilmesiyle oluşturulmuş. Yani çözünürlüğü oldukça yüksek bir başka fotoğraf daha.

Fotoğraf gökadamızdaki Yay Takımyıldızı ile Akrep Takımyıldızını kapsıyor. Bu bölge bulutsu ve küresel yıldız kümeleri açısından oldukça zengin bir bölgedir. Amatör gökbilimcilerin en beğendiği bölgeler arasında gelir. Çünkü teleskoplarını birazcık çevirince bir bulutsuya biraz daha çevirince başka bir nesneyi görürler. Sanırım Antares’i yaz boyunca herkes görmüştür. Güney ufkunda turuncu renkteki bu yıldız Akrep Takımyıldızının en parlak yıldızı olarak göz doldurdu. Fotoğrafta, Deniz Kulağı Bulutsusu (Lagoon), Üç Boğumlu bulutsu (Trifid), NGC 6357 ve NGC 6334 gibi oldukça güzel görünen parlak ve kırmızımsı yapılarda göz alıyor.

Fotoğraf inanılmaz bir çözünürlüğe sahip: 24 403 x 13 973. Böylesine dehşet verici fotoğrafı Astrofotoğrafçı Stéphane Guisard, ESO’dan bir mühendisin yardımını alarak oluşturmuş. Amatör Gökbilimcilerin profesyonel gökbilimcilere katkısı devam ediyor.

Bir sonraki görüntü 28 Eylül’de yayınlacak.

Kaynak: ESO

Önerilir...

Düşünceniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d