Halkalar ve Tetis

Güneş ışığının aydınlattığı Satürn halkaları ile bunların hemen üzerinde Tetis (Tethys) uydusunu görüyorsunuz. Cassini bu görüntüyü alırken Tetis’in karşı konumundaydı.

Tetis’in görünürlüğünü arttırmak için gelen güneş ışığının etkisi artırıldı ve Tetis’in hemen kuzey kutbunda parlak bir alan oluştu. Aynı zamanda Satürn’ün ve halkalarının da parlaklığı da artmış oldu.

Cassini bu fotoğrafı 13 Mayıs 2017’de geniş açılı kamerasıyla görünür ışık altında çekti. Araç bu sırada Satürn’den 1,2 milyon kilometre, Tetis’den 1,5 milyon kilometre uzaktaydı. Görüntünün büyük versiyonu Satürn için çözünürlük piksel başına 70 kilometre ve Tetis için piksel başına 90 kilometredir.

Görüntü telif hakkı: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

NASA/Cassini

Benzer...

Kuiper Kuşağı’ndaki Üçlü Sistem: Altjira’nın Keşfi

Kütle çekim kuvvetiyle bağlı üç cismin uzayda nasıl hareket ettiğini anlama arayışı yüzyıllardır bilim insanlarını zorlamaktadır. Bununla birlikte, bir araştırmacı ekibinin, NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu ve Hawaii’deki yer tabanlı W.…

Mars Yörüngesindeki Karanlık Madde İpuçları

MIT’nin yaptığı çalışma, Mars’ın yörüngesindeki bir sallantının karanlık maddenin bir işareti olabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılar, Mars’ın yörüngesindeki değişiklikleri izleyerek, geçen karanlık maddeyi tespit etmenin yeni bir yolu olabileceğini belirtiyorlar. Bu,…

Düşünceniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.