Satürn’de Buzlu Uydunun Gösterisi

Güneş Sistemi’nde sadece Dünya’nın bir uydusu vardır. Buna karşılık kalabalık nüfusu olan gaz devlerinden örneğin Satürn’ün 62 uydusu bulunurken Merkür ve Venüs’ün hiç uydusu yoktur. Cassini’nin çektiği bu görüntüde Satürn’ün en büyük iki uydusu görülüyor: Titan ve Rhea. Titan uydumuz Ay’dan % 50 daha büyük olup 5150 km’lik çapa sahipken Rhea ondan biraz küçük, 1528 …

Halkada Beş Uydu

Cassini bu sefer Satürn halkası çevresindeki beş uyduyu görüntüleyerek güzel bir fotoğraf elde etti. Fotoğraf 29 Temmuz 2011 tarihli olup güneş ışığının sisteme fotoğrafın sol tarafından geldiği gözleniyor. Görüntünün sağında yarısı görülen uydu Satürn Sistemi’nin en büyük ikinci uydusu olan 1528 km çapındaki Rhea’dır. Rhea bu manzara çekimi sırasında Cassini’ye en yakın uydu olup, araçtan …

Cassini’den Titan ve Rhea Görüntüleri

İnsan gözünün algılayamadığı özel noktalar için Cassini’nin yakın kızılötesi filtreler ile Titan’ın karanlık kısımları gözlenebiliyor. Bilimciler bu alanlara “Fensal” ve “Aztlan” adını verdiler. Bu karanlık alanların yüksek ve büyük tepelerden oluştuğu düşünülüyor. Titan, Satürn’ün en büyük uydusu olup 5150 km çapa sahiptir. Görüntü Titan’ın Satürn’e bakan kısmına aittir. Titan kuzey ve sağa doğru 32 derece …

Rhea’ya Doğru

Satürn’ün en büyük ikinci uydusu Rhea Cassini uzay aracı tarafından 10 Mart 2012’de görüntülendi. Elde edilen görüntüler küresel jeolojik haritalama için oldukça uygun. Görüntüler uzay aracının uyduya 42 000 km kadar yaklaştığında elde edildi. Görüntülerde uydunun kraterli yapısı göze çarpıyor.

Cassini Rhea’yı Taradı

NASA’nın Cassini uzay aracı Satürn uydularından Rhea’ya yaptığı yakın uçuşu tamamladı. Araç, uyduya ait görüntüleri 10-11 Ocak 2011 tarihlerinde aldı. Görüntüde gün ışığı altında bir kısmı parlayan bir kısmı gölgede kalan kraterler açık bir şekilde görülüyor. Alınan görüntülerde Rhea dışında diğer uydular ve Satürn halkası da göze çarpıyor.