Yeni Satürn Sistemi Görüntüleri

Cassini’den yeni Satürn ve uydu görüntüleri birikti. Bana da bunları paylaşmak kaldı.

Cassini uzay aracı bildiğiniz gibi Satürn sistemini gözlemek ve sistem hakkında bilinmeyenleri ortaya çıkarmak için görev başında. Araç şimdiye kadar gerek Satürn, gerek Titan ve gerekse de Enceladus uydusu hakkında sıradışı bilgileri bize yolladı. Ama Cassini aynı zamanda çok güzel Satürn görüntülerini de bize yolladı. İşte onlardan bir demet: (Fotoğrafların üzerine tıklayarak ayrıntılı bir şekişlde görebilirsiniz.)

Satürn’de dev fırtına. 6 Kasım 2009’da Cassini ile alınan bu görüntüde, fırtına gezegenin ekvatorunun 24 derece güneyinde oluşmuş. Görüntü kızılötesi ışık ile alındı. Cassini bu sırada Satürn’den 2.1 milyon km uzaklıktaydı. Görüntü ölçeği piksel başına 12 km’dir.

Büyük Odysseus Krateri ile Titan’ın arkasına dolanan uydu Tethys’dir. 1062 km’lik çapa sahip olan Tethys uydusu Cassini’den bu sırada 2.2 milyon km uzaklıktaydı. 5150 km çapa sahip olan Titan ise Cassini’ye daha yakın, 1 milyon km uzaklıktaydı. Görüntü kırmızı, mavi ve yeşil filtrelerle elde dilen görüntülerin birleştirilmesiyle elde edilmiştir.

Fotoğraflar Cassini‘den alınmıştır.

Benzer...

Kuiper Kuşağı’ndaki Üçlü Sistem: Altjira’nın Keşfi

Kütle çekim kuvvetiyle bağlı üç cismin uzayda nasıl hareket ettiğini anlama arayışı yüzyıllardır bilim insanlarını zorlamaktadır. Bununla birlikte, bir araştırmacı ekibinin, NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu ve Hawaii’deki yer tabanlı W.…

Mars Yörüngesindeki Karanlık Madde İpuçları

MIT’nin yaptığı çalışma, Mars’ın yörüngesindeki bir sallantının karanlık maddenin bir işareti olabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılar, Mars’ın yörüngesindeki değişiklikleri izleyerek, geçen karanlık maddeyi tespit etmenin yeni bir yolu olabileceğini belirtiyorlar. Bu,…

Düşünceniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.